Termékek Menü

Tornászok, hegymászók & fitness követők : magnézium por

Legyél szabad a magasban a Magnézium porral. 

A 70-es években vezette be az USA-ban John Gill tornász a " chalk " a fehér por használatát. Ma a tornások és hegymászók természetességgel nyúlnak a kis zsákba és hatalmas paletta kocka alakban, labda vagy por alakban és már folyékony változatban is kapható. Pontosan mi ez a krétapor ?

A por, amivel ma a kezünket hintjük magnézium karbonát (MgCO3) hozzáadott kötött kritályvízzel. Ez a " fehér magnesia "-nak is nevezett vagy " magnesia alba " anyag nedvszívó, azaz szívesen vesz fel nedvességet. Így mászáskor az ujjak izzadságát felveszi. Az oldott magnézium karbonátbázikus és így a kéz könnyű savas izzadságát semlegesíti. (ph érték 4,5). A tiszta magnézium karbonátot egyes gyártók további szárító anyagokkal kevernek.

magnezium karbonat tapado tapadas nedvessegmegkoto por

A fehér por nem mérgező és a gyógyszer - és élelemiszeriparban is alkalmazzák sűrítőként. Anno vita volt a por körül, nem szívesen fogadták. Eleinte skeptikusan nézték a magnézium por, mint segédeszköz terjedését. Már a kezdetektől két ellenvetés volt: a mászást könnyíti és így mesterséges segédeszköz. Ha azonban segédeszköz, akkor a mászócipő gumitalppal is annak számít. Ha a hagyományt követnénk, igazán akor mezítláb kellene másznunk.

Vigyázni kell , ha túl sok port használunk a fogás csúszóssá is válhat. Legyen nálunk mindig puha kefe, melyet mászás után használunk. 

Szállítási díjak
Azonnali elérhetőség
Telefon: +36 70 367 9503
Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 13.